November 19, 2020 By widyawati azhar 0

RAHSIA KEAJAIBAN MALGA

“MALGA MINUMAN BOTANI GAHARU BERPERISA EPAL” SUMBER PERUBATAN TERKINI DAN KAYA VITAMIN D

Malga Botanik dari sumber hidrosol gaharu adalah suatu kaedah alternatif kpd penyakit2 melalui pengambilan gizi makanan yg berkhasiat.
Penggunaan gaharu telah lama digunakan dalam peradaban Islam dan ada dinyatakan dalam hadith.

Malga botanik yang telah didaftarkan adalah dalam bentuk air minuman., iaitu air botanik serta telah mendapat kelulusan daripada KKM.

Malga ini sama tarafnya dengan yakult , vitagen atau 100 plus, tetapi Malga ini tidak merbahaya jika terlebih minum kerana kandungan di dalamnya telah disahkan selamat.

Beberapa ujian keselamatan telah dibuat terhadap Malga ini iaitu dari SIRIM dan GENOM, jika terlebih mengambilan impaknya tiada memudaratkan kepada pengguna.

Cukuplah sekadar pengambilan optimum sahaja iaitu 50-100 ml sehari, Malga akan membuatkan seseorang menjadi sihat, cergas dan cerdas serta subur dengan antibodi yang tinggi, serta dapat melawan penyakit-penyakit biasa dan kronik.

WHO menyarankan pengambilan sebanyak 20 micro gram sehari vitamin D.

Makanya, dlm 50-70 ml memadailah pengambilan Malga untuk bekalan Vitamin D di dalam badan.

KHASIAT DAN KELEBIHAN AIR BOTANIK MALGA GAHARU

 1. Mengandungi antioxidant – mampu membaikpulih penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi, kolesterol tinggi dan lain-lain
 2. Ada anti inflammatory effect – berfungsi membaikpulih kekejangan kaki/cramp, join pain dan gout
 3. Mempunyai kesan hormon stabilising effect seperti period tak regular, murung dan stress.
 4. Mempunyai unsur-unsur anti karsinogenik – amat bagus untuk pesakit kanser . Air Malga Gaharu Insyaallah boleh membantu masalah kanser. Molekul air Malga Gaharu adalah bersaiz nano yg sangat kecil dan mudah menyerap masuk ke sel-sel badan. Malga Gaharu juga akan memusnahkan sel-sel yang rosak dan membina sel-sel baru.
 5. Anti microbial effect- boleh digunakan sebagai deodorant/anti perspiration, masalah jerawat dan kurap.
 6. Antiseptic – boleh membaikpulih luka, nanah, bed sore
 7. Antihistamine effect- membaikpulih pesakit alergi, asthma, gatal2, kena gigit nyamuk dan lain2.
 8. Aromatherapy effect- harumannya wangi boleh buat kita gembira sebab hormon serotonin banyak dikeluarkan. Jadi, badan kita lebih kuat dan senang utk melawan penyakit dengan terbinanya antibodi yg tinggi.
 9. Di dalam air Malga Gaharu ini mmpunyai endophytic fungib@ stemcell yang mampu berfungsi ajtiviti anti tumor dan anti mikrobiakan. Maksud anti microbial adalah anti kuman. Ujian telah dibuat terhadap beberapa jenis kuman merbahaya ini dan kuman ini tidak dapat hidup dalam air Malga Gaharu.
 10. Saluran usus yang pecah akan melepaskan sisa makanan dan toksik bersama-sama dengan mikroorganisma @ kuman yg merbahaya kpd manusia dan menyebabkan pencemaran akan berlaku.
 11. Di dalam najis mempunyai e coli, coliform dan lain-lain termasuk mikroorganisma @ kuman yang merbahaya. Usus ini akan melindunginya daripada memasuki tubuh.
  Apabila usus terkoyak, pencemaran microorganisma @ kuman merbahaya ini akan berlaku.

Kematian bakal mengundang jika tidak ditangani dengan baik dan segera.

 1. Host atau perumah telah pun terbina di dalam air Malga Gaharu ini. Dengan adanya perumah ini fungi dapat membiak dan berkembang dengan banyak walaupun meminum dalam kuantiti yang sedikit. Ini dapat mengurangkan kos Malga serta mampu dimiliki oleh rakyat biasa yang tidak berkemampuan.

Air Botanik Malga Gaharu ini adalah teknologi baru dan bertaraf dunia serta Insyaallah dapat membantu manusia sejagat. Malga Gaharu ini akan meransang badan kita untuk membaikpulih diri kita sendiri dan dibantu oleh mineral-mineral yang terkandung di dalamnya.

Hanya RM20.00(SM) sebotol, Malga adalah harga mampu milik bagi pesakit kronik.